Idag dyker vi in i Tudors värld och utforskar en ikonisk modell som har förvandlats till en modern klassiker: Tudor Prince Date. Vi kommer att gå igenom seriens historia, design och tekniska specifikationer, och titta närmare på en av klockorna i serien Tudor Prince

Historien bakom Tudor Prince Date

För att förstå den här klockans betydelse är det viktigt att känna till historien om Tudor som varumärke. Tudor grundades 1946 av Hans Wilsdorf, grundaren av Rolex. Han ville skapa en klocka med samma kvalitet och pålitlighet som Rolex, men till ett mer budgetvänligt pris. Tudor blev snabbt känt för sina robusta och pålitliga klockor och blev officiell leverantör av dykarklockor till både franska och amerikanska marinen. 

Tudor Prince Date: Från klassisk elegans till sportig lyx

Tudor Prince Date lanserades först under 1960-talet och blev snabbt en populär modell tack vare sin tidlösa elegans och mångsidighet. Den här klockan kombinerar klassiska och moderna element, vilket gör den till ett perfekt val för både formella och avslappnade tillfällen.

Boetten och armbandet

Tudor Prince är känd för sin rena och enkla design. Boetten är gjord av rostfritt stål, vilket ger en hållbar och tålig klocka som tål tidens tand. Armbandet finns i både stål och läder, vilket ger dig möjlighet att anpassa klockan efter din egen smak och stil.

Urtavlan

Urtavlan är en av de mest iögonfallande delarna. Den finns i flera färger, inklusive klassisk svart, djupblå och elegant silver. Dessutom är tim- och minutvisarna belagda med en lysande substans för att förbättra läsbarheten under mörka förhållanden.

Urverket

Klockan drivs av ett automatiskt mekaniskt verk som garanterar precision och pålitlighet. Verket är också certifierat av COSC- organisationen som utfärdar kronometercertifikat för schweiziska klockor, vilket innebär att det uppfyller strikta standarder för noggrannhet och prestanda.

Vattentäthet

Tudor Prince Date har en vattentäthet på 100 meter, vilket gör den lämplig för simning och snorkling. Det är dock ingen dykarklocka.

Fokus på Tudor Prince Date-Day: 

Ett annat intressant tillskott till Tudor Prince-serien är Prince Date-Day-modellen. Den här klockan har en extra komplikation, vilket gör den ännu mer praktisk och funktionell för den som söker en klocka som kombinerar både stil och användbarhet.

Funktionen Date-Day innebär att klockan inte bara visar datumet, utan också veckodagen. Datumet visas genom ett fönster vid klockslaget 3, medan veckodagen presenteras i ett separat fönster vid klockslaget 12. Den här extra funktionen är mycket uppskattad av dem som vill ha en snabb överblick över både datum och veckodag utan att behöva titta i en kalender.

Designmässigt delar Tudor Prince Date-Day många av de egenskaper som gör Tudor Prince Date så populär. Den eleganta och tidlösa designen återspeglas också i Date-Day-modellen, och den finns i liknande utföranden vad gäller urtavelfärger och armbandsmaterial. Så om du letar efter en klocka med lite extra funktionalitet, är det här ett utmärkt val som kompletterar din samling.