korrekturläsare

Oavsett om du skapar en hemsida, uppdaterar en blogg eller webbshop är det otroligt viktigt att kvaliteten på texterna är hög.

En dåligt skriven text kan få läsaren att både tvivla på kvaliteten och tappa intresset för innehållet. Vare sig ni skriver era egna texter eller anlitar ett företag som arbetar fram innehållet åt er, är det en bra idé att investera i en professionell korrekturläsare. Korrekturläsarens jobb är nämligen att kontrollera språket, grammatiken och flytet i texten så att den passar ert företags målgrupp samt är enkel att förstå. Det handlar om mer än bara rättstavning. Texten kontrolleras även för att låta bra och ha ett bra flyt. Om den som läser hakar upp sig på olika textstycken kommer informationen och budskapet riskera att inte nå fram till mottagaren.

Vad innebär korrekturläsning?

En korrekturläsare arbetar med olika typer av texter, alltifrån kommersiella till informativa texter eller mer branschspecifika texter. Det huvudsakliga syftet är att se till att texten är korrekt enligt alla skrivregler. Det handlar bland annat om stavning, meningsuppbyggnad, grammatik och användandet av olika tecken. Du som är intresserad av att veta mer om vilka tjänster en korrekturläsare utför kan läsa mer på Novoterms hemsida.

Fördelarna med korrekturläsning

Den största fördelen med att få hjälp med korrekturläsningen av en text är att du säkerställer dess kvalitet. Det är lätt att som skribent bli “textblind”. Det kan handla om stavfel, att man har missat en punkt eller rentav ett ord. En korrekturläsare kan därför med nya ögon upptäcka denna sortens fel.
Besök gärna Novoterm Translations hemsida och läs mer om våra korrekturläsartjänster.

Skillnaden mellan korrekturläsare och språkgranskare

Någon som arbetar som språkgranskare har liknande egenskaper som någon som korrekturläser texter. Skillnaden är att språkgranskaren inte bara kontrollerar att texten följer skrivregler och säkerställer att texten är rättstavad. Språkgranskaren ska även förbättra texten vid behov, se till att meningarna är så korrekta som möjligt och att innehållet i texten går att förstå. De är även väl insatta i de specifika branschtermerna och kan därför se till att dessa följs. Besök gärna Novoterm Translations hemsida och läs mer under Våra tjänster.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Novoterm.”