Allt du behöver veta om fastighetsförvaltning | Biztrends

En fastighet kan vara en riktigt bra investering, särskilt om du tar hand om den på rätt sätt. Dock kan det vara svårt att veta hur du ska göra detta för att få den att öka i värde och hålla sig i så bra skick så länge som möjligt. Då är det en bra idé att ta hjälp av ett företag som erbjuder professionell och kvalitativ fastighetsförvaltning.

Fastighetsförvaltning är precis vad det låter som – förvaltning av din fastighet. Alltså att tjänster, underhåll och service sköts på rätt sätt och att de som bor eller har sin verksamhet i fastigheten är nöjda. Det behöver genomföras felanmälningar, samordnas städtjänster och reparationer samt finnas en ständig tillsyn för att kunna upptäcka saker i tid.

Vad är ekonomisk förvaltning?

En fastighetsförvaltare kan även hjälpa till med den ekonomiska biten och hålla kontakt med alltifrån fordringsägare och Skatteverket till andra typer av myndigheter och intressenter. De kan även hjälpa dig med utbetalningar, avstämningar, leverantörsfakturor, kontering, redovisning, bokslut, momsredovisning, administration av hyror samt hantering av lån. På så sätt kan du känna dig säker på att saker och ting sköts på rätt sätt enligt de regelverk som finns uppsatta samt få hjälp att förhandla dig till så lönsamma avtal som möjligt. Det kan spara dig mycket tid och pengar.

Vad är teknisk förvaltning?

Om de uppgifter och rådgivning som rör den ekonomiska biten kallas för ekonomisk förvaltning kallas alla de uppgifter som rör fastighetens underhållsplan och drifttjänster för teknisk förvaltning. Alla fastigheter har en unik underhållsplan som kan förändras med tiden efter nya regler, behov och så vidare. Genom hjälp med detta behöver du inte lägga tid på att sätta dig in i allt som rör hyresavtal, hantering av försäkringsärenden, uppföljning av nyckeltal eller förhandlingar utan kan med trygghet lämna över arbeten till de som faktiskt har detta som jobb.

Kontakta ett företag för primär fastighetsförvaltning

Ta hjälp av ett välrenommerat företag för hjälp med primär fastighetsförvaltning i din byggnad för både teknisk och ekonomisk förvaltning, samt smart energioptimering och projektutveckling. Med rätt hjälp kan du få skräddarsydda strategier både vad gäller drift och underhåll för att på ett effektivt och lönsamt sätt optimera din fastighet. Alla behov och byggnader ser olika ut och därför är det viktigt att fastighetsförvaltaren är uppmärksam på just dina önskemål och krav.

Det bästa tipset för att hitta ett företag som passar din fastighet, och den eventuella verksamhet som bedrivs på insidan, är att kika runt på nätet och jämföra olika alternativ mot varandra. På så sätt får du en bra överblick av vad som finns tillgängligt och vilka olika tjänster företagen använder. Försök att hitta en fastighetsförvaltare med många områden och kunniga medarbetare för att ha möjlighet att utöka antal tjänster om det skulle behövas i framtiden. Boka ett möte med företaget för att skapa dig en uppfattning om deras kunskap och erfarenhet och se sedan vad de kan erbjuda dig. Sedan kommer du kunna njuta av att ha möjlighet att lägga din tid där den verkligen behövs och samtidigt vara säker på att den tekniska, administrativa och ekonomiska förvaltningen sköts på ett tryggt och optimalt sätt.