Allt du behöver veta om företagskredit | Biztrends

För dig som företagare dyker det ibland upp tillfällen som är för bra för att gå miste om. Det kan handla om att förvärva ett nytt företag eller köpa upp rättigheterna till en viss tjänst eller produkt. Det är dock inte alltid drömmarna stämmer överens med verkligheten. Kanske har du inte tillräckligt med likviditet för att slå till på den där möjligheten eller så vill din bank inte godkänna det lån din verksamhet behöver för att växa. Det är här företagskredit kommer in i bilden.

Fördelar med företagskredit

Att ansöka om kredit betyder att du får tillgång till pengar som du sedan får möjlighet att betala av i efterhand. Det har samma fördelar som ett lån till företag, men utan krav på säkerhet och amortering. Precis som vid privat kredit tillkommer ränta för att långivaren ska kunna låna ut sina pengar till dig, men du i din tur kommer kunna använda pengarna i princip direkt. Det ger dig möjlighet att våga satsa på dina drömmar innan affärsmöjligheten hinner glida ur händerna. Dessutom har du möjlighet att använda precis så mycket av pengarna du vill och endast betala ränta på just det beloppet. Detta typ av ”lån” till företag utan säkerhet är alltså perfekt för både små och stora företag som snabbt behöver få tillgång till pengar.

Vad innebär företagskredit utan säkerhet?

Tidigare, när det inte fanns lika många långivare på marknaden, krävdes det ofta någon typ av säkerhet för företag att få ansöka om lån eller kredit. Alltså något som bevisade din betalningsförmåga så att de inte skulle riskera att inte få sina pengar återbetalda. I takt med att det tillkommit fler företag som lånar ut pengar till företag har det också tillkommit en mängd nya förmåner. Inte bara snabb service och förmånliga räntor, utan också möjligheten att ansöka om företagskredit utan säkerhet. Det är precis vad det låter som – möjligheten att få kredit utan att behöva uppvisa någon typ av säkerhet. Detta kan innebära något högre räntesatser i och med att långivaren tar en större risk, men det ger dig som företagare större möjligheter att snabbt och enkelt få tillgång till den kredit du behöver för att låta din verksamhet blomstra.

Kontakta ett företag som erbjuder företagskredit utan säkerhet och se vilka villkor de kan erbjuda just dig. Ett bra tips är att använda de jämförelsesajter som finns tillgängliga på nätet för att se hur de olika företagens erbjudanden ser ut. Självklart ska du aldrig använda pengar som du inte klarar av att betala tillbaka, men har du möjligheten att göra det och ser ett riktigt fint affärstillfälle dyka upp framför dina ögon, kan företagskredit verkligen vara din räddare i nöden.