Har du varit på ett hemtrevligt och mysigt konditori någon gång? Faktum är att det ligger en hel del arbete bakom att få till den känslan man strävat efter. Konditoriets inredning är förutom goda bakverk en av de viktigaste delarna för att bli framgångsrikt. Men utöver den visuella inredningen krävs det även inredning i bageriet där allt tillverkas, och det är det vi ska prata om idag.

Många konditorier och bagerier producerar en stormängd bröd och bakverk under natten för att kunderna ska få färska varor på dagen. För att detta ska vara möjligt krävs det att bagerier har rätt konditoriinredning för deras produktion. 

Varför investera i konditoriinredning?

Vi kan börja med att förklara varför det är så viktigt att investera i högkvalitativ konditoriinredning.

  1. För det första, det effektiviserar ert arbete och ger er mer tid till att arbeta med detaljerna för att ge era kunder det lilla extra.
  2. Det är en långsiktig investering som tillåter er att växa som företag utan produktionskonsekvenser.
  3. Ni kan använda samma bageri- och konditoriutrustning i flera åt framåt och ofta kan ni få direkt service från företaget i köper utrustningen från.

5 maskiner som är ett måste på ett konditori

Ugnar

Oavsett storlek på bageriet behöver man en ugn. Det finns ett så stort utbud av bageriugnar att ni garanterat kan hitta någon lämpad för er storlek. Större bagerier brukar behöva stickugnar där man kan köra in hela vagnar med bröd och bullar. För mindre bagerier finns däckugnar som passar i mindre ytor.

Kavlingsmaskin

En av de mest uppskattade produkterna är kavlingsmaskinen. Inte nog med att den sparar otroligt mycket tid, den sparar också på era ryggar. Som bagare är ryggvärk en del av vardagen, och en kavlingsmaskin är bara ett exempel på hur ni kan ta hand om era kroppar och undvika sjukskrivningar. 

Diskmaskiner

Givetvis behöver ni investera i en bra diskmaskin som kommer hålla i många år. Det finns nog inte något bageri där ute som faktiskt diskar för hand, utan det handlar mer om att ha rätt diskmaskin. Vad får plats i era lokaler? Hur mycket disk har ni om dagen? Hur ofta behöver ni diska? Har ni ont om plats kan vi rekommendera Electrolux underbänksmaskin Green & Clean WT30, och har ni stora lokaler och mycket disk är WD-7 Huvdiskmaskin från Wäxiödisk ett bra alternativ. 

Degblandare

Degblandare är precis som en kvalingmaskin väsentligt för ergonomin. Många bagare har ont i kroppen av det fysiska jobbet de faktiskt gör, och en degblandare underlättar det fysiska arbetet. Ni sparar tid och kan göra flera saker samtidigt!

Konditorikyl

Att ha en kyl är en självklarhet oavsett om det är en restaurang, ett bageri eller ett konditori. En konditorikyl, även kallat bageri kyl är däremot anpassad efter bakverk, bröd och bullar! En restaurang använder kylskåp för att förvara råvaror, medan en speciell konditorikyl har både torrkylningsfunktion och upptiningsfunktion som är fördelaktigt för en sådan verksamhet.